Рівень бідності в Україні через війну може зрости до 70% – Світовий банк

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Залежно від тривалості війни, кількість бідних людей в Україні може збільшитися майже вчетверо – до 70% у 2022 році у порівнянні з довоєнними 18%, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прогноз Світового банку.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Бідність та соціальні наслідки війни будуть величезними. Моделювання з використанням останнього макроекономічного прогнозу показує, що частка населення з доходами нижче фактичного прожиткового мінімуму (національна риса бідності) може досягти 70 відсотків у 2022 році порівняно з 18 відсотками у 2021 році”, – сказано у новому Економічному огляді для регіону Європи та Центральної Азії “Війна в регіоні”, оприлюдненому сьогодні.

Згідно з прогнозом СБ, попри пакет підтримки, “до 2025 року цей показник все ще буде вищим за 60 відсотків”.

“Виходячи з міжнародної риси бідності з доходом вище середнього (5,5 доларів США на день), прогнозується, що рівень бідності зросте до 19,8 відсотка у 2022 році, тобто з 1,8 відсотка у 2021 році, при цьому ще 59 відсотків людей можуть опинитися у бідності”, – сказано у прогнозі.

Зазначається, що російське вторгнення завдає серйозних економічних і гуманітарних збитків, що виражається у фінансовому тиску на бюджет, перебоях у торгівлі, переміщенні мільйонів людей та значному пошкодженні інфраструктури з потенційно довготривалими макроекономічними та соціальними наслідками.

Доповнення

В Україні у 2022 році СБ очікується 45-відсоткове скорочення ВВП та подальше слабке відновлення.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.