ЗСУ відбили 7 ворожих атак, знищили 4 танки та 2 артсистеми в Донецькій та Луганській областях

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника МОУ полковника Олександра Мотузяника під час брифінгу в «Медіа Центрі Україна».

«Ворог перегруповується та намагається відновити боєздатність, аби сформувати угруповання для наступу у Донецькому напрямку.

Зокрема, у визначені райони переміщуються підрозділи, які виведені з Поліського та Сіверського операційних районів. Продовжується формування та перекидання до території України додаткових резервів.

З метою оволодіння ключовими населеними пунктами на Донеччині противник веде наступальні дії за підтримки артилерії та авіації.

До завдання ракетно-бомбових ударів по цивільних та військових об’єктах у Донецькій області залучались три російські  бомбардувальники Су-24М.

Тривають спроби агресора покращити тактичне положення у Південнобузькому операційному районі та закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області.

Противник продовжує масовані обстріли українських військ та населених пунктів Донбасу, а також штурмові дії на більшості напрямках вздовж лінії зіткнення. Основні зусилля окупанти зосередили на захопленні н.п. Рубіжне, Нижнє, Попасна та  Новобахмутівка, встановленні повного контролю над Маріуполем, а також оволодіння рубежем Вугледар – Мар’їнка. З цією метою противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та ПММ.

Водночас, за добу, що минула, українські захисники на території Донецької та Луганської областей відбили сім ворожих атак, знищили чотири танки, дві артилерійські системи, десять одиниць броньованої та одинадцять одиниць автомобільної техніки противника. Авіація Повітряних Сил Збройних Сил України завдавала ударів по місцях скупчення російських окупантів», – повідомив Олександр Мотузяник.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.