Посол Корнійчук залишив брифінг глав Міноборони та МЗС Ізраїлю через вживання слова “конфлікт”

Новини, Політика, Суспільство

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук залишив брифінг міністра оборони Бені Ганца та міністра закордонних справ Яїра Лапіда для послів після того, як Ганц назвав російське вторгнення в Україну «конфліктом» та обговорив зв’язки Ізраїлю з обома сторонами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на видання The Times of Israel.

«Містере. Ганц почав говорити про українсько-російський конфлікт і про те, що вони розмовляють як з українськими, так і з російськими друзями чи колегами. Слухайте, якщо на 42-й день війни, з тими кровопролиттям і різаниною, які творить Росія проти ні в чому не винних українців, ви все ще називаєте це конфліктом, то тут справді нема про що говорити», – розповів посол.

Євген Корнійчук наголосив, що після цього ніхто з цих Міністерств із ним не зв’язувався.

«Це сумно, бо міністр оборони має багато інформації. Ізраїль займає унікальне становище порівняно з рештою західного світу – це єдина країна, яка так поводиться (у питанні підтримки України – ІФ)», – сказав глава дипмісії.

Водночас, прес-секретар голови Міноборони заперечує, що він використав такі вислови: «Він говорив про діалог з обома країнами та про посередницькі зусилля».

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.