Німецький депутат подав позов на автора статті про знищення України

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Томас Гайльман звернувся до прокуратури Берліна у зв’язку із опублікованою на сайті державної російської інформаційної агенції “РИА Новости” статтею Тимофія Сергєйцева про “денацифікацію” України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на публікацію DW.

Депутату відомо, що винних у таких злочинах важко притягти до відповідальності у Німеччині. Водночас у цьому випадку може йтися про порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, зазначив позивач.

У статті під заголовком “Що Росія має зробити з Україною” російського політтехнолога та письменника Сергєйцева, опублікованій 3 квітня, ставиться під питання право на існування України та її народу.

Її автор закликає до перевиховання поколінь українців під російським контролем та “деукраїнізації”.

Ця публікація викликала широкий резонанс та активно обговорювалася у соціальних мережах.

Як повідомляла УП, рецепт знищення України запропонував автор плаката про “три сорти українців”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.