Стало відомо, як зросли ціни на продукти від початку війни

Новини, Суспільство

Як і всі товари, деякі продукти в Україні подорожчали. На це вплинули різні складнощі, що виникають через бойові дії. Проте зростання цін нерівномірне, а за деякі товари українці платять майже так само, як і до воєнного стану. Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з повідомленням на  Агроцентр.

Ціни фіксують у найбільших та найпопулярніших супермаркетах України, потім їх зводять до середньомісячного показника. Так, на кінець лютого цей показник на кілограм гречки становив 50,48 грн. Уже в березні ціна змінилась – товар подорожчав.

Отже, в середньому через місяць війни за кілограм гречки доводилось платити вже 50,81 грн. Проте у квітні відзначають ще більше зростання. Станом на 1 квітня середня ціна по магазинах – 59,25 грн.

До прикладу візьмемо батон “Київський нарізний”. На лютий середньомісячна ціна становила 24,33 грн. У березні зростання не відбулося, ціна залишилась такою ж. А от уже станом на 1 квітня показник сягнув 24,70 грн.

Борошно “Хуторок пшеничне” у лютому в середньому коштувало 42,83 грн, у березні ціна впала до 41,50 грн. Уже з початку квітня видно помірне зростання – до 41,90 грн.

Олія “Олейна” рафінована 850 мл з початку війни так змінювалась в ціні:

  • середньомісячний показник у лютому – 56,83 грн;
  • у березні – 57,24 грн;
  • станом на 1 квітня – 55,40 грн.

Ціни на молоко “Яготинське 2,6%” 900 мл зростали так:

  • середньомісячний показник у лютому – 32,16 грн;
  • у березні – 33,61 грн;
  • станом на 1 квітня – 35,50 грн.

Дані про яйця курячі “Ясенсвіт” (С1 10 шт.):

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.