Глава МЗС Британії їде у Польщу для жорсткіших санкцій і зустрічі з Кулебою

Новини, Політика, Суспільство

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у понеділок відвідає Польщу, щоб закликати до жорсткіших дій проти російської агресії та підтримати Україну у мирних переговорах.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”.

“Путін ще не показав, що серйозно ставиться до дипломатії. Жорсткий підхід із боку Британії та наших союзників життєво важливий для зміцнення позиції України у переговорах”, – заявила вона.

Трасс у Варшаві зустрінеться зі своїми українським та польським колегами Дмитром Кулебою та Збігневом Рау.

Трасс наполягатиме на подальших діях союзників проти Москви та оголосить про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів організаціям, які працюють із жертвами сексуального насильства в Україні.

“Ми робитимемо більше, щоб посилити тиск на Росію, і продовжуватимемо підштовхувати інших до того, щоб вони робили більше”, – заявила вона.

Після Варшави Трасс вирушить до Брюсселя на переговори G7 та НАТО наприкінці цього тижня.

Як повідомлялося, посли ЄС у середу обговорять розширення санкцій проти Росії, серед яких можливість ембарго на російські енергоносії.

Водночас, за даними Польщі, Німеччина є головною перешкодою на шляху до введення більш жорстких санкцій проти Росії.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.