З Київщини на експертизу вивезли 410 тіл цивільних – Венедіктова

Кримінал, Новини, Суспільство

З території Київської області, яку звільнили від окупантів, вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців – цих жерт оглядають судмедексперти для документування злочинів Росії. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Венедіктову у Facebook.

“В бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК.

З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями”.

За словами генпрокурора, на звільнених територіях Київщини — надважливі докази жорстоких воєнних злочинів РФ: “Це пекло, яке треба задокументувати, щоб покарати нелюдів”.

Венедіктова повідомила, що вся звільнена від окупантів територія поділена на квадрати, в кожному з яких працють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативників Нацполу.

До цих груп залучають інспекторів-криміналістів, вибухотехніків, кінологів, судово-медичних експертів чи лікарів: “Попереду – завжди ДСНС – вороги замінували міста і села, залишилось багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили “розтяжки” навіть на трупах місцевих”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.