У Львові пересадили дві нирки та серце пацієнтам-переселенцям (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив, що у Львові пересадили дві нирки та серце пацієнтам-переселенцям.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Михайло Радуцький поінформував, що навіть під час війни в Україні регулярно проводять операції з трансплантації органів. За його інформацією, двох хлопців, які потребували пересадки нирок, евакуювали з київської лікарні «Охматдит» до Першого медичного об’єднання Львова – 12-річного Юрчика з Житомирської області та 15-річного Ігоря з Костянтинівки Донецької області.

«Лікарі Першого територіального об’єднання Львова вирішили, що хлопці будуть першими на операцію, щойно з’являться донорські органи. 12 березня 29-річний чоловік помер від інсульту – його родина погодилась на вилучення органів. Юрчику та Ігорю провели трансплантацію нирок. Операції пройшли успішно, і хлопців вже виписують з лікарні», – повідомив Михайло Радуцький.

За інформацією Голови Комітету з питань здоров’я нації, загалом з початку війни у країні проведено 6 трансплантацій нирок та 2 пересадки серця.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.