Фактів мародерства в Україні багато, але це не масштабне явище – заступник керівника патрульної поліції

Новини, Політика, Суспільство

Випадки мародерства трапляються в Україні, але їх не можна назвати численними через протидію самих українців такому явищу та реакцію правоохоронців, зазначає перший заступник голови департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Як розповів Білошицький у середу на брифінгу, така категорія злочинів, як мародерство, є новою і для поліцейських служб, і для суспільства в цілому, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ 

“Напевно, ми самі не маємо точних статистичних даних щодо таких злочинів, скоєних на території всієї України. Ми налічуємо десятки чи сотні таких ситуацій, але якщо ви мене запитаєте, чи ці злочини є численними, я скажу, що ні. Є випадки мародерства, але вони не дуже поширені через реакцію громадськості на них, реакцію населення і реакцію поліції та інших відомств”, – наголосив він.

За словами Білошицького, будь-яка людина, котрі бачить мародера, може затримати його та передати поліції. “В багатьох випадках, коли ми приїжджаємо на місце злочину, мародерів уже впіймали люди. Є варіанти так званого негайного покарання, ви бачили це на відео”, – додав він.

У цьому контексті Білошицький продовжив: “Ми приїжджаємо на місце, відв’язуємо їх (мародерів, затриманих людьми, – ІФ) від стовпів і діємо за законом. Іноді мені запитують, чи я звинувачую людей, які в такий спосіб негайно карають на місці мародерів. Як людина, я їх не звинувачую. Мародери – це сором і мерзота нашого суспільства”, – наголосив заступник голови департаменту.

Він нагадав, що парламент України посилив покарання за мародерство.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.