На Прикарпатті палій сухої трави пошкодив газопровід високого тиску: без газу залишилися чотири села

Новини, Політика

За відновлення газопроводу чоловік заплатить 40 тисяч гривень.

У селі Зібранівка Івано-Франківської області чоловік на земельної ділянки спалював сухостій, внаслідок чого сталася пожежа та був пошкоджений газопровід високого тиску. Врезультаті чотири населені пункти залишилися без газу, а це 510 споживачів.

Інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на АТ “Івано-Франківськгаз”.

Зокрема, через високу температуру було пошкоджено газопровід високого тиску, який забезпечує газопостачання сіл Рожневі Поля, Зібранівка, Ганьківці та Шевченкове.

Працівники “Івано-Франківськгазу” уже замінили пошкоджену ділянку мережі, перевірили її на герметичність та відновили газопостачання до осель своїх споживачів.

Вартість заміни пошкодженої ділянки поліетиленового газопроводу сягає близько 40 тис. грн, тож тепер ці збитки компанії відшкодує палій.

“Газовики вкотре наголошують, спалювання сухостою не лише шкодить екології, а й завдає збитків критичній інфраструктурі, більше того може призвести до непередбачуваних наслідків”, – наголосили у компанії.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.