Верховна Рада визначила, як відбуватиметься ЗНО 2022 і вступ до вишів

Новини, Політика, Суспільство

Верховна Рада проголосувала певні рішення, які регулюють запровадження спрощеної процедури Зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вищих навчальних закладів в умовах воєнного стану.

Про це повідомила секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа у Facebook, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«ЗНО 2022 — спрощене. Вступ в університети за спрощеною процедурою. Консенсусне рішення підтримане всім парламентом. Рішення є вимушеним. Після гострих дискусій із врахуванням усіх обставин. Можливі зміни у залежності від ситуації з фронтом», — повідомила Наталія Піпа

Процедуру ще будуть опрацьовувати, наразі планується таке: Мультипредментний онлайн-тест (українська мова, історія України, математика), який має здаватися в безпечних місцях. Розглядається також здача в посольствах та консульствах України за кордоном. Тестування буде проводити Український центр оцінювання якості освіти.

Планується проводити в липні. Рішення не є остаточним, можливі зміни, наголосила депутатка. МОН розробляє процедуру в деталях, яку має затвердити Кабмін.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.