Сейм Литви закликав ООН закрити небо над Україною та допомогти біженцям

Новини, Політика, Суспільство

Сейм Литви закликав ООН встановити безпольотну зону над Україною, а також запровадити нові санкції проти Росії з боку ЄС. Це необхідно зменшення кількості жертв серед цивільного населення.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  LRT.

Відомо, що резолюцію від віцеспікера у Сеймі схвалили одноголосно.

Так, у рішенні йдеться про заклик парламенту демократичних країн за допомогою механізмів ООН організувати гуманітарні коридори для тих людей, які опинилися на окупованій території чи зоні бойових дій. У резолюції також йдеться про встановлення безпілотної зони над цими зонами, а також над АЕС та сховищами ядерних відходів.

Депутати Литви закликають інші країни вводити нові санкції проти РФ та Білорусі, закривати свої аеропорти та порти для Росії, а також обмежити можливості обходу санкцій за допомогою сторонніх осіб.

Також Сейм хоче оголосити бойкот Сербським авіалініям, які допомагають обійти накладені на РФ санкції.

Влада Литви закликає країни ЄС до максимальної політичної підтримки Україні, а також до надання нашій країні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Нагадаємо, що закрите небо над Україною допоможе вирішити низку проблем – саме ракетні удари несуть величезну небезпеку для нашої країни. Це рішення збереже тисячі життів українців, адже у війні з Росією гине більше цивільних, ніж військових. А все тому, що Росія навмисно обстрілює цивільні об’єкти, де живуть мирні люди. Чому Україна вимагає закрити небочитайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.