«Джастіне, ти можеш уявити бомбардування Канади?» : Зеленський закликав канадський уряд допомогти закрити небо над Україною

Новини, Політика, Суспільство

Президент України Володимир Зеленський, під час відеозвернення до спільного засідання уряду та парламенту Канади, закликав політиків та чиновників зробити більше задля захисту України. Окремо Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, розповівши про бомбардування України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міжнародне інформаційне агентство Reuters.

У зверненні до уряду та парламенту Канади український президент наголосив, що з початку вторгнення РФ в Україні загинуло близько 100 дітей. Він попросив канадських політиків уявити вплив війни на Канаду.

“Джастіне, ти можеш уявити, як ти і твої діти чуєте о 4 ранку всі ці вибухи, бомбардування аеропорту Оттави. Чи десятки інших міст вашої надзвичайної країни. Ви можете собі це уявити? Як би ви себе почували, якби окупували Ванкувер чи бомбардували Торонто?”, – звернувся Зеленський до Трюдо.

Президент України додав, що, звісно, не бажає нікому війни, проте Україна вимушена жити саме у такій реальності.

Зеленський зауважив, що російські окупанти знищують все: меморіальні комплекси, лікарні, будинки мирних мешканців. Він додав, що з початку війни було вбито 97 українських дітей.

“Ми не просимо багато. Ми просимо справедливості та реальної підтримки”, – додав Президент України.

Як наголосив Володимир Зеленський, він вдячний Канаді за допомогу, проте наразі її недостатньо, аби завершити війну в Україні. Президент вкотре нагадав, що Україні потрібно закрите небо.

Зеленський запитав, скільки ще ракет має випустити РФ по Україні, аби Захід наважився закрити небо і додав, що Харків, Маріуполь та інші українські міста не такі захищені, як канадські.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.