Стефанчук звернувся до білорусів: рф намагається втягнути вас у війну проти України

Новини, Політика, Суспільство
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що росія намагається втягнути білорусів у війну проти України.

Як передаєщоденна онлайн-газета Голос ІФ, про це Стефанчук написав у зверненні до білорусів, опублікованому у Фейсбуці.

“Шановні білоруси! Я знаю багатьох з вас як порядних, культурних та добрих людей. Тому і звертаюсь до вас із таким. Україна не мала і не має жодного наміру вести проти дружнього білоруського народу, як і будь-якого іншого, агресивні дії. Ми, українці, мирний народ, який стоїть за свої землі. І нікому не дамо тут панувати”, – зазначив Стефанчук.

За його словами, натомість російський “братський” народ вчинив із білорусами зовсім не по-братськи.

“Провокація з бомбардуванням вашої території – злочинний план путіна, у якому, як він планував собі, ви – шахматні пішаки. Російські війська почали бомбити ваші території, щоб звинуватити у цьому Україну. Рф намагається втягнути вас у війну з нами”, – наголосив Голова ВР.

Але, зазначив він, у білорусів є шанс вписати у свою історію славну сторінку – перейти на бік України.

“Тому питання фактично стоїть або-або. Або ви, виконуючи волю путіна-лукашенка, безславно загинете, або станете на бік наших народів та фактично національними героями Білорусі і України. Вибір за вами”, – наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що ситуація з імовірним нападом білоруських військ на Україну є небезпечною, але українські військові готові давати відсіч.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.