У містах та селах Івано-Франківщини протягом вечора двічі лунала тривога. У Калуші — чотири рази

Відео-новини, Новини, Суспільство

У містах та селах Івано-Франківської області впродовж вечора 28 лютого двічі оголошували повітряну тривогу. У Калуському районі — чотири рази.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Перший сигнал тривоги жителі області почули о 21:16. Відбій — о 21:40. Вдруге повітряну тривогу на Прикарпатті оголосили о 23:12, відбій — о 23:49.

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук в онлайн-зверненні повідомила, що сирени вмикають для безпеки жителів. З її слів, коли ворог пускає в бік України ракети, їх фіксують радари повітряної оборони.

“Тоді іде автоматичне сповіщення про те, що є повітряна загроза. Система не бачить, куди летить ракета, в яку сторону України. Тому, коли фіксується запуск, то вмикається повітряна тривога. Закликаю прикарпатців серйозно ставитися до цього. І коли ви почули такі сирени, то переходьте у безпечне місце”, — сказала Світлана Онищук.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.