Готові працювати цілодобово. В Івано-Франківську волонтери виготовляють протитанкові їжаки (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську волонтери виготовляють протитанкові їжаки з металу. Його отримують від містян та місцевих підприємств.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Волонтерка Анастасія Олексюк розповіла Суспільному, що ідея організувати виготовлення протитанкових їжаків з’явилася на четвертий день повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

“Вирішила перепитати бійців територіальної оборони, чи є така потреба. Вони відповіли, що є, але бракує металу. Я зрозуміла, що хтось має шукати його”, — розповідає Анастасія Олексюк.

Тоді, каже волонтерка, розмістила допис на Facebook-сторінці з проханням розповісти, де можна взяти метал.

“Я написала пост. Різні люди відгукнулися. Ми вирішили, що не треба навантажувати ще додатково волонтерів у теробороні, можна самоорганізуватися і самим зробити усе від початку і до кінця – до моменту, що ми ці їжаки завеземо на блокпост, де він стоятиме”, — каже Анастасія Олексюк.

Публікацію Анастасії у соцмережі побачив франківець Віктор Олійник та запропонував свою допомогу. Він – власник підприємства, яке займається виготовленням вуличних меблів. З 24 лютого виробництво припинило роботу, а 28 лютого його працівники на волонтерських засадах почали варити протитанкові їжаки.

Готові працювати цілодобово. В Івано-Франківську волонтери виготовляють протитанкові їжакиФото: Суспільне Карпати

Зранку отримали першу партію металу і вже до обіду виготовили дев’ять таких конструкцій.

“Купив дріт, купив круги обрізні, купив газ, балони та просто доповів людям, що ми цим уже займаємося”, – каже Віктор Олійник.

Готові працювати цілодобово. В Івано-Франківську волонтери виготовляють протитанкові їжакиФото: Суспільне Карпати

Виготовляють їжаки вісім працівників підприємства. Серед них — і слюсар Богдан Мельникович.

“Подивився збоку, як люди допомагають іншим, і вирішив зібратися і так само допомогти хоч чимось нашим воїнам”, – каже Богдан Мельникович.

Готові працювати цілодобово. В Івано-Франківську волонтери виготовляють протитанкові їжакиФото: Суспільне Карпати

Зварювальник Євген Ковальський каже, готовий працювати цілодобово, щоб перетворити весь метал на протитанкові їжаки.

“Що більше грубого якісного заліза, то краще і швидше воно буде в нас, там, де потрібно. Розміри різні. Наскільки я знаю, вони мають бути орієнтовані під різні місцевості”, – розповідає Євген Ковальський.

Волонтери запрошують охочих, які мають навички, приходити на підприємство та допомогти у виготовлені протитанкових їжаків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.