В Івано-Франківську діє пункт приймання допомоги ЗСУ та теробороні

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську розгорнули пункт приймання допомоги Збройним силам України та територіальній обороні. Тут волонтери приймають допомогу та записують до лав батальйону підтримки територіальної оборони, а поруч проводять тренувальні вишколи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Вступити до батальйону можуть усі охочі: хлопці, дівчата, неповнолітні та люди пенсійного віку, каже виконувач обов’язків заступника голови “Штабу оборони Прикарпаття” з мобілізаційної роботи Олександр Данилюк.

“Вже в “офіційну” тероборону майже нікого не беруть. У нас кількість охочих зростає, як на дріжджах, а інструкторів — дуже мало, бо більшість відбула у райони бойових дій. І тому ми не можемо швидко охопити всіх. Ми ділимо людей на взводи й щодня проводимо з ними навчання. Починається все з елементарного: сьогодні це — банальне поводження зі зброєю, рух у місті, а також тактична медицина”, — каже Олександр Данилюк.

Дівчина з Кривого Рогу, яка записалася до батальйону, свого імені не називає. Каже, у неї позивний № 1. Вона розповідає, що її мама є лікаркою, а тому — військовозобов’язана, а брат служить у теробороні Києва.

“Я не змогла залишитися у Києві, бо боюся. Ми були під Києвом і там — вибухи, там дуже страшно. І ми поїхали. Найкраще, що я можу робити тут, оскільки у мене немає військового вишколу – це здобути хоча б якийсь досвід. Я не можу сидіти вдома, коли мій брат вночі у Києві патрулює і шукає диверсантів”, — розповідає дівчина.

У приміщенні діє рекрутинговий центр, де набирають добровольців для участі у війні проти російських загарбників, розповідає начальник “Штабу оборони Прикарпаття” Сергій Сивачук. Також у центрі розгорнули пункт приймання допомоги Збройним силам України, територіальній обороні та сім’ям військових. Список потреб щоденно оновлюють у Telegram-каналі штабу.

“Є постійна потреба у спальниках і карематах. Часто буває так, що, ось, здавалося, вони ще є, а через пів години вже нічого немає. Бо прийшов підрозділ і централізовано все отримав. Зі спорядженням складно, але буває так, що десь вдома у людей, які проходили службу, ще є якісь елементи спорядження, екіпірування, які, можливо, вже не використовуються. Навіть, якщо вони вживані”, — каже Сергій Сивачук.

Франківка Тетяна Маслак принесла у пункт пляшки для приготування “коктейлів Молотова”.

“У нашої родички було багато пляшок. Приїхали, позбирали й сюда відвозимо. Приймали трошки людей з інших регіонів України, зараз вони переїхали в інше місце, тому стараємося так допомагати”, — франківка Тетяна Маслак.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.