У Брошнів-Осаді затвердили грошову оцінку земель. Депутати фракції ПП “Платформа Громад” проголосували проти (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

15 липня на сесії Брошнів-Осадської селищної ради було розглянуто та затверджено нормативно – грошову оцінку земель селища Брошнів- Осада та села Криховичі Калуського району.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Про грошову оцінку, поділ на райони та зони, фактори, які впливають на підвищення чи навпаки зниження ціни на землі депутатам та підприємцям, які прийняли участь у обговорені доповіли депутат СР Леся Зварич та керівниця фірми, яка проводила грошову оцінку Ірина Дарвай.

Леся Зрарич зазначила, що згідно із діючим законодавством України нормативно-грошова оцінка земель повинна проводитись не рідше ніж раз на 5 – 7 років.

За словами Ірини Дарвай грошова оцінка земель будь – якого населеного пункту це не якась забаганка місцевої влади, а є вимогою закону.

Окремі підприємці тягнучи ковдру на себе висловилися проти нової нормативно-грошової оцінки земель, мовляв це їм боляче вдарить по кишені.

також читати: У Брошнів-Осадській ТГ облаштують старі та створять нові паркові зони, побудують скейт-парк (відео)

За словами голови селищної ради Тараса Манорика та місцевих депутатів у Брошнів-Осадській ТГ навіть після нової нормативно-грошової оцінки податок на землю буде один із найнижчих в Івано-Франківській області.

Більшість депутатів селищної ради думаючи про інтереси громади затвердили нову нормативно-грошову оцінку земель смт. Брошнів -Осада та с. Криховичі. Проголосували проти, або утрималося кілька депутатів з новоутвореної у раді фракції ПП «Платформа Громад», очевидно для них бізнес інтереси окремих мешканців дорожчі за інтереси цілої громади. До ПП «Платформа Громад» входить і старий селищний голова Назарій Іванів.

Податки та збори з підприємців депутати селищної ради на наступний рік залишили на рівні 2021 року.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.