“Оточення Зеленського вважає мене небезпечним для держави”. Кривонос прокоментував своє звільнення

Новини, Політика, Суспільство

Увечері 29 грудня президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

У  коментарі «Суспільному» Кривонос заявив, що йому заважали спілкуватися з президентом, натомість в ОП кажуть, що генерал ЗСУ “не працював у команді”, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Указ № 604/2020 про звільнення Сергія Кривоноса з’явився на сайті президента увечері 29 грудня.

“Згідно з документом, Сергія Кривоноса направлено у розпорядження Міністерства оборони України”, – йдеться в документі.

Причини звільнення Кривоноса не повідомляються.

Кривонос був заступником секретаря РНБО з березня 2019 року. У листопаді 2019-го президент Володимир Зеленський своїм указом звільнив Кривоноса від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Як пояснювали в РНБО, тоді його звільнили з двох посад через перерозподіл функціональних обов’язків.

Що каже Кривонос

“Мені офіційно (інформацію про звільнення – ред.) ніхто не доводив, паперів не давали”, – заявив Кривонос у коментарі Суспільному.

На думку генерала, оточення президента вважає його “небезпечним для безпеки держави”.

Він також зазначив, що президент Зеленський не викликав його до ОПУ, тому що “він боїться цього”. При цьому, за словами Кривоноса він намагався потрапити на зустріч до голови держави, однак йому заважали.

“Я звертався і до президента, і до посадових осіб навколо нього і вони обмежували мене. Вони просто вмикали “дурня”, – сказав Кривоніс, однак не уточнив, хто саме, на його думку, заважав йому зустрітися з Зеленським.

Він зазначив, що з 30 грудня повернеться до Міністерства оборони.

Що кажуть в Офісі президента

Радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк у коментарі Суспільному повідомив, що Кривоніс “не працював у команді”.

“РНБО – це ж не місце для політики. Там треба займатися конкретною командною роботою, заради якої й створювався цей орган. Давати конкретну експертизу, оцінювати ризики, пропонувати рішення і виходити з відпрацьованим підсумковим рішенням на публіку. Це ж безпеку. Але це точно не місце для реалізації своїх бажань. На жаль, генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити – не пропонував свої якісні експертні оцінки і не працював в команді. На мій погляд, цілком логічно і цілком нормально, що президент дав людині, яка не вважає себе частиною команди, можливість зайнятися чимось іншим, підписавши відповідний указ про відставку з посади заступника секретаря РНБО. Це абсолютно правильно”, – зазначив він.

Подоляк додав, що, “на превеликий жаль, з кожним місяцем ставало все більш очевидним, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО, а йому подобалося робити гучні політичні заяви, вступати в політичні суперечки”.

“Причини розставання більш ніж закономірні”, – наголосив радник голови ОП.

На питання, чи були зі сторони Кривоноса прохання або намагання поговорити з президентом стосовно цього рішення, Подоляк відповів, що, на жаль, це дуже поширена практика, коли після звільнення людина починає говорити, що він намагався достукатися, але йому хтось заважав.

Що відомо

  • Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) генерал-майор Сергій Кривонос не підтримав ідею президента Володимира Зеленського про мобілізацію чоловіків і жінок у разі нападу Росії.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.