Україна закупить китайську вакцину Sinovac проти COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

МОЗ уклало договір на поставку 1,913 млн доз вакцини проти COVID-19 компанії “Сіновак”.

Міністерство охорони здоров’я через своє підприємство “Медичні закупівлі України”, яке було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку 1,913 млн доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії “Сіновак” (Sinovac Biotech, Китай),  пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу МОЗ.

“Президент України Володимир Зеленський спільно з Міністерством охорони здоров’я проводить активну роботу щодо отримання Україною вакцин проти COVID-19. Завдяки поставці вакцин від компанії “Сіновак” ми отримаємо 1,913 млн доз вакцин проти коронавірусної хвороби. Під час першої поставки вакцин в Україну доставлять 700 тис. доз.  Їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах”, — наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Переговори з виробником тривали з вересня 2020 року, а договір підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ “Лекхім”, яке, за офіційним підтвердженням компанії Sinovac Biotech, є єдиним уповноваженим представником виробника вакцини на території України.

“Сіновак” (Sinovac Biotech) — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, заснована у Пекіні в 2001 році, виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин на рік.

Як писала Фіртка, Індонезійська державна фармацевтична компанія Bio Farma заявила 8 грудня, що проміжні дані про випробування, які вона проводила щодо вакцин, які вироблені китайською компанією Sinovac, свідчать про ефективність до 97%. “Наша команда клінічних випробувань протягом одного місяця виявила, що проміжні дані показують, що їх ефективність становить до 97%”, – сказав на пресконференції прессекретар Bio Farma Іван Сетіаван.Він не уточнив, на якій стадії отримали такий проміжний результат клінічного випробування, але інший представник Bio Farma повідомив Reuters згодом, що компанія все ще збирає дані про ефективність із дослідження третьої фази, яке ще триває.

Раніше Sinovac заявляли, що 97% здорових дорослих людей, які отримували дози вакцини, беручи участь у дослідженні 1-2 фази, показали імунну відповідь, внаслідок вироблення антитіл, після прийому вакцини CoronaVac від COVID-19.

Іван заявив, що Bio Farma чекатиме повних результатів, і очікує, що агентство з питань продовольства та ліків Індонезії видасть дозвіл на екстрене використання наприкінці січня перед початком масової вакцинації.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.