На початку 2021 року ціни на хліб можуть підвищитися на 5%

Економіка, Новини

Ціни на хліб в Україні можуть підвищитися на 1-1,5 грн.

На початку 2021 року ціни на хліб в Україні можуть підвищитися на 5%. Про це повідомив директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Руслан Сластьон, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Україна 24“.

“Зростання ціни на пшеницю і відповідно на борошно як складову вже зіграло свою роль і надалі не впливатиме на зростання вартості хліба. Цілком можливо, що в січні через здорожчання комунальних платежів, а також через підняття мінімальної зарплатні очікується зростання вартості хліба, але в межах до 5%”, — сказав він.

За його словами, кілограм хліба у 2021 році коштуватиме 20-24 гривні.

“Вартість пшеничного хліба в мережах цілком може бути на рівні 20-24 грн за кілограм. Зростання у 5% означає додатково 1-1,5 грн на вартості цього хліба”, — сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року “Нафтогаз” підвищить ціну на газ для населення на 14,06%, або на 89 копійок. Відтак у січні ціна на газ становитиме 7,22 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). У компанії зазначили, що зміни цін на газ у січні зумовлено насамперед сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.