ООН прогнозує масштабну гуманітарну кризу у 2021 році

Новини, Суспільство

У 2021 році людству загрожує найважча з часів закінчення Другої світової війни гуманітарна криза.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі.

Бізлі під час свого виступу на спеціальній сесії Генасамблеї ООН з питань боротьби з коронавірусом наголосив, що через пандемію кількість людей, які можуть померти від голоду, зросла з прогнозованих 135 млн до 270 млн.

Він попередив, що зважаючи на ситуацію, яка є зараз, 2021 рік може стати “катастрофічним” – гуманітарна криза може сягнути найбільших масштабів із часу заснування ООН 75 років тому.

Тому він закликав світових лідерів і міжнародні організації приділити увагу фінансуванню боротьби з голодом і подоланню причин міграції у світі.

В ООН зазначили, що уникнути кризи заважає відсутність ресурсів, оскільки їх витратили на боротьбу з пандемією.

Бізлі констатував: “Оскільки ми потратили $19 трлн, грошей на подолання гуманітарної кризи може і не бути у 2021 році. Ми бачимо економічне падіння, а потреби зросли вдвічі”.

Водночас він додав, що якщо гроші вдасться зібрати, то шанси запобігти кризі все ж є.

“Ми повинні надавати пріоритет проблемам дестабілізації, голоду і міграції” зхазначив Бізлі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.