На Прикарпатті знову зафіксували землетрус

Новини, Суспільство

В Україні зафіксували ряд землетрусів – підземні поштовхи сталися в Карпатському регіоні на території трьох західних областей за одну добу.

Про це передали на сайті сейсмічного моніторингу Головного центру спеціального контролю, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Згідно з даними вчених, перший землетрус стався в Івано-Франківській області 2 грудня в 16:14:32. Наступні два вже зафіксували у Львівській та Закарпатській областях 3 грудня 14:35:00 і 14:35:24 відповідно.

Повідомляється, що на Прикарпатті біля міста Надвірна сила підземних поштовхів склала 2,7 бала.

Джерело землетрусу знаходилось в районі м. Надвірна, Івано-Франківської області, на глибині 3 км та відноситься до ледве відчутних землетрусів. Коливання могли відчуватися окремими людьми в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

Із зазначеного району вже реєструвались подібні землетруси, а саме: 30 вересня 2016 року, 05 вересня 2018 року,16 жовтня та 22 грудня 2019 року з  магнітудами 2,6, 2,7, 2,6 та 2,1 відповідно, пише Типовий Франківськ.

На Львівщині біля Дрогобича і Закарпатті у Воловецькому районі були землетрусу магнітудою по 1,5 балів.

Такі підземні поштовхи були незначною сили, і до руйнувань вони не привели.

Нагадаємо, землетруси у 2020 фіксували: 27 липня на Богородчанщині, та два за добу першого червня на Долинщині. 

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.