У Франківську планують розширити пішохідні зони

Новини, Суспільство

Планують розширити пішохідну зону в центрі міста Франківська.

Про це повідомив міський голова в ефірі радіо «Західний полюс», інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

Мова йде про площу біля Ратуші, крім того, є варіант зробити пішохідною і вулицю Шпитальну. За словами міського голови, вся центральна частина міста в перспективі поступово стане пішохідною.

Також працюють над виділенням окремих смуг для комунального транспорту, адже зараз він рухається 12 км/год, а має 20, аби бути конкурентоспроможним.

«Тобто концепція наступна: центральна частина міста має бути для пішоходів, також виділяємо окремі смуги для громадського транспорту. На жаль, якщо робити більше парковок та смуг для автомобілів, заторів буде ще більше. Ці методи спочатку не сподобають франківцям, однак вони дадуть результат», – зазначив Марцінків.

Очільник міста додав, що центральна частина має бути для автомобілістів максимально некомфортною, парковки також мають бути дорогі.

«Це має спонукати людей більше ходити, користуватися громадським транспортом, аби уникнути заторів».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.