Відома франківка Ірма Вітовська розпочала кампанію, щоб зібрати кошти на створення Національного музею Голодомору (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Амбасадором національної кампанії “Зерна правди” стала відома акторка театру і кіно з Франківська, заслужена артистка України Ірма Вітовська. 

рма Вітовська-Ванца створила власну благодійну кампанію на “Зерна правди”, щоб зібрати кошти для створення Національний музей Голодомору-геноциду. Для старту кампанії вона зняла відео, в якому розповіла, як її родини торкнувся голодомор, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням Курс.

«Минуле не відходить з інформаційного поля безкінечності. Його емоційна пам’ять жива й перебуває в постійному контакті з сьогоденням. Особливо це стосується несправедливого забуття, байдужості, трагедій, відсутності емпатії… Особливо це стосується родинної й національної пам’яті… Наше поверхове знання минулого та небажання стати причетними до болю й страждань, відсутність свічок у Дні пам’яті жертв Голодоморів відповідають якнайкраще на питання: «Хто я?» і «Чиї ми?». Щораз кожна така дія чи її відсутність торкаються мене особисто. Тож я долучаюся до проєкту Творення Музею Голодомору і дуже дякую за цю почесну місію стати Амбасадором цієї важливої справи», – каже Ірма Вітовська.

Серед інших амбасадорів проєкту – музикантки сестри Тельнюк, патріарх УГКЦ блаженніший Святослав, ІТ-компанія SoftServe, співзасновник Veterano Coffee, ветеран Володимир Шевченко, нардепка, артистка Софія Федина.

“Прошу долучатись. Пам’ять – важливий спадок нащадкам та благословення і захист предків. Питання протиставлення убієнних та померлих живим, (а часом я чую певні неприємні фрази на кшалт “Навіщо це? вони давно померли, а треба думати про живих”), я вважаю аморальним… Це чинять люди, позбавлені почуття емпатії і є небезпечними та паразитарними в суті своїй. Це в певній мірі є співзлочином… Бо милостива людина, що має співчуття (вічна пуповина з св. Духом), цінує життя та всі його болі та жертви. Якщо є можливість нам в малих спільних діях зробити важливу справу, то в майбутньому цінність її буде неоціненною”, – закликала Ірма Вітовська.

Кожен може стати співавтором Національний музей Голодомору-геноциду, залишивши благодійний внесок у Фонді музею тут.

“Один внесок – одне вшановане ім’я жертви Голодомору, яке проростає з мороку забуття, як зерно правди”, – пояснюють автори проєкту.

На цей час вшановано 2053 жертви, зібрано понад 3 млн грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.