ГК «Соколи» виграв Верховний суд у справі про продаж землі кооперативу (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Найбільший гаражний кооператив Івано-Франківська виграв Верховний суд у справі щодо продажу землі колишнього заводу Родон, на якій розташовані понад півтора тисячі гаражів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на  Версії.

Судова тяганина щодо земельної ділянки гаражного кооперативу «Соколи» тягнеться вже роками. А все через продаж земельної ділянки, як за документами знаходилась за межами населеного пункту, а потім була до нього включена, щоб продатись. Всі ці дії оскаржують в судах.

24 листопада Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду видав Постанову  згідно з якою касаційні скарги Івано-Франківської обласної ради та Вовчинецької сільської ради Івано-Франківської міської ради залишити без змін.

Як пояснює адвокат гаражного кооперативу «Соколи» Роман Жирун – Вовчинецька сільська рада не мала повноважень щодо продажу цієї земельної ділянки. Адже, це були землі поза межами населеного пункту. Що було й доведено в суді.

«Вовчинецька сільська рада мала право розпоряджатися лише землями населеного пункту. Вони вирішили заднім числом легалізувати свої дії, а ми в суді довели, що це рішення незаконне. Оскільки відбулась зміна меж за рахунок міста Івано-Франківська. А зміна меж міста є компетенцією виключно Верховної Ради України», – відзначив Роман Жирун.

Адвокат обіцяє, що кооператив звернеться до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

Також дивіться у відео Голос  ІФ:

Також читати:

 Рейдерське захоплення ГК «Соколи»: франківців змушують укладати договори з «юридичною хитрістю» (відео)

Івано-Франківську пройшло пікетування обласної поліції членами кооперативу “Соколи” (відео)

Власники гаражів у ГК “Соколи” відвідали нотаріуса, яка підозрюється у порушенні Закону (відео)

У ГК «Соколи», що в Івано-Франківську молодик вчинив напад на одного із власників гаражів (відео)

Касаційний суд зупинив справу стосовно продажу землі під гаражним кооперативом “Соколи” (відео)

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.