Мін’юст запровадить систему оцінки ефективності в’язниць

Кримінал, Новини, Суспільство

Міністерство юстиції запроваджує систему рейтингування в’язниць.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на пресслужбУ відомства.

“Чинний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли “щось трапляється” в окремих установах. Це призводить до прийняття “епізодичних” управлінських рішень, замість регулярних системних, які засновані на чітких показниках”, – пояснили у Мін’юсті.

Як відзначається, нова система складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній та СІЗО.

Так, міністерство зможе відстежувати прогрес установ виконання покарань у таких сферах діяльності як фінанси, кадрове забезпечення, безпека/режим, соціально-виховна робота, матеріальні умови тримання, права людини, охорона здоров’я, державне підприємство установи виконання покарань.

У відомстві заявляють, що система обраховує понад 350 ключових показників, які характеризують установи виконання покарань. Нова система оцінки ефективності має допомогти відомству “отримати всебічне уявлення про стан діяльності установ виконання покарань”, встановити пріоритети для працівників кримінально-виконавчої системи, об’єктивні критерії для оцінки роботи установ виконання покарань, розпочати рейтингування в’язниць та допомогти в ухваленні кадрових та фінансових рішень.

“Кінцева мета: домогтися, щоб установи виконання покарань краще досягали їхньої головної мети – робити суспільство безпечнішим”, – зазначили у Мін’юсті.

Що відомо

  • Міністерство юстиції розробило та починає використовувати програмне забезпечення з елементами штучного інтелекту, яке буде аналізувати злочинців і визначати, чи схильні вони в майбутньому порушувати закон знову.
  • У травні міністр юстиції Малюська повідомив, що в українських слідчих ізоляторах запустили функціонування платних камер із поліпшеними умовами.
  • За кошти від платних камер у СІЗО вдалося відремонтувати вісім безкоштовних – Мін’юст.Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.