На Прикарпатті зменшилася кількість порушень під час карантину “вихідного дня”

Здоров'я, Новини, Суспільство

За місяць кількість ліжок для прикарпатців, хворих на коронавірусну інфекцію, збільшилася на 50 %.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Минулого місяця в області було розгорнуто 1 851 ліжкомісце, натомість, цього місяця – 2 777 ліжок.

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Кобельська розповіла, що зараз пацієнтами з COVID-19 зайнято 1 552 ліжка у стаціонарах, а це – 56 %. У відділеннях інтенсивної терапії зайнято 131 ліжко – 75 %. Також задіяно 43 апарати ШВЛ.

“За дорученням уряду ми зобов’язані розгорнути 2 865 ліжок, зараз у нас є 2 777. Сьогодні додатково ще п’ять ліжок розгортаємо у Долинській ЦРЛ. Загалом, до 20-ти закладів першої лінії (опорні лікарні для лікування хворих на COVID-19 -ред.) додано чотири заклади на 360 ліжок, ще два подали пропозицію для контрактування з НСЗУ, вони знаходяться на розгляді”, – сказала Ірина Кобельська.

В області є три заклади другої лінії на 190 ліжок. Крім закладів першої та другої лінії, на Прикарпатті підготували десять лікарень, у яких за потреби розгорнуть ще 375 ліжок. Ірина Кобельська додає, що по районах проблеми з госпіталізацією хворих немає. Проте в Івано-Франківську із цим можуть бути труднощі, оскільки у місті проживають жителі інших населених пунктів.

Зараз в медичних закладах облаштовано 1 071 кисневу точку. Забезпеченість ліжок киснем в лікарнях області становить приблизно 39 %. У жовтні на забезпечення киснем держава виділила 18 мільйонів гривень, зараз очікують другий транш субвенції – 24 мільйони гривень. Всього на кисень в області планують витратити 42 мільйони.

За словами Ірини Кобельської, відсоток забезпеченості ліжок киснем впав, бо у медзакладах розгорнули додаткові ліжка.

“Протягом двох місяців облаштовано кисневим доступом більше 500 ліжок. Це удвічі більше, ніж до цього. До кінця листопада киснем забезпечимо 407 ліжок, до кінця грудня – 840”, – додала Кобельська.

Вона й повідомила, що проблематичною є закупівля кисневого обладнання, оскільки в Україні на нього існує попит.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.