Чернігівський «Хімтекстильмаш» вдруге виставили на продаж

Економіка, Новини, Суспільство

Чернігівське підприємство «Хімтекстильмаш» вдруге виставили на продаж. Все через те, що покупець, який переміг влітку на аукціоні, не заплатив гроші. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Суспільне.

Нагадаємо, в липні підприємство продали за 75 мільйонів гривень при стартовій ціні в 990 тисяч. Представник компанії-інвестора Сергій Боголюбов каже, угода про купівлю не відбулася через непогодження купівлі антимонопольним комітетом.

Підприємство «Хімтекстильмаш» у Чернігові виробляло обладнання для виробництва ниток та волокон, деталі та запасні частини для машин і товари широкого вжитку. Вдруге за півроку його виставили на продаж.

«Покупець не розрахувався за цей об’єкт, не сплатив 75 мільйонів, тому ми змушені були розірвати договір і виставляти об’єкт заново», – сказав Валерій Йовенко.

У липні 2020 року на аукціоні з продажу підприємства переміг підприємець Валерій Рацин із пропозицією 75 мільйонів гривень. Тоді гроші за купівлю підприємства планували сплатити протягом двох місяців. Термін сплати закінчився 13 вересня. Але цього не зробили, через те, що антимонопольний комітет не погодив купівлю.

«Придбання не відбулося, бо антимонопольний комітет не дав згоди на концентрацію пакету акцій акціонерного товариства в одних руках. Ми відмовилися давно, ще у вересні, але на сьогодні навіть немає жодних відповідей з антимонопольного комітету. Навіть за законом сказано, що це не є концентрацією, бо це не є виробництво, не важлива стратегічна галузь, але все одно на сьогодні відповіді антимонопольного комітету на запит юридичної особи надати дозвіл немає. Виходячи з сьогоднішньої ситуації ми купляти дане підприємство не будемо», – прокоментував директор українського представництва компанії «BNP Investment» Сергій Боголюбов.

Валерій Йовенко вважає, що причина розірвання договору купівлі може бути в іншому.

«Я не знаю, яка в нього причина: відсутність коштів, не розрахували свої сили стосовно того,скільки треба ще вкласти в це підприємство. Я не вірю стосовно того, що антимонопольний комітет створює штучні перепони. Я неодноразово намагався з ним зв’язатися і запропонувати допомогу в проходженні цієї процедури. Процедури про економічну концентрацію проходять швидко і легко, якщо подані адекватно всі документи», – сказав Валерій Йовенко.

Підприємство «Хімтекстильмаш» виставили на продаж через збитковість. Другий аукціон проведуть у грудні. Стартова ціна – 995 тисяч гривень.

Торги з продажу «Хімтекстильмашу» відбудуться 17 грудня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.