Клініка медуніверситету, Тисменицька й Лисецька лікарні готуються приймати хворих на COVID-19

Здоров'я, Новини

На Івано-Франківщині у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірус до допомоги хворим задіюють додаткові медичні заклади.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Курс.

Про це на вчорашньому брифінгу в ОДА повідомили директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та його заступник Володимир Дзьомбак.

Нагадаємо, у ковідний відділ, що відкривають у Франківському пологовому, будуть госпіталізувати лише жінок. Також хворих на недугу прийматимуть у міській дитячій лікарні на Чорновола і поліклініці на Довгій.

За ці вихідні в області розгортають додаткові ліжка: у обласній інфекційній лікарні – ще 30, у франківському пологовому – до 60, в ЦМКЛ на Мазепи – 20, міській лікарні №1 – 20. “Також працюємо над тим, щоб розгорнути ще 120-140 ліжок для пацієнтів із коронавірусом в одному крилі Обласної клінічної лікарні, що в Пасічній”, – додав Ігор Дмитренко.

Володимир Дзьомбак пояснив, що НСЗУ підписало контракт із Тисменицькою міською лікарнею на лікування хворих із коронавірусом. Там планувалося віддати під ковідне відділення 70 ліжок, але після переговорів зупинилися на 110 ліжках.

Залучають до надання допомоги хворим із COVID-19 Лисецьку ЦРЛ – можна розгорнути 55-60 ліжок. Але так само мають на меті збільшити кількість місць.

Також до лікування хворих із коронавірусом залучають університетську клініку ІФНМУ.

“Були проведені переговори з ректором Рожком. Він не запечерує віддати приміщення унівенрситетської клініки у Франківську, що на вулиці Короля Данила, – там є 60 ліжок, – для пацієнтів із полегшеною формою або таких, які після тяжкого перебігу і лікування потребують реабілітації. Це потрібно для того, щоб звільнити місця із киснем для тяжких хворих”, – додав начальник департаменту охорони здоров”я ОДА.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.