Через зростання кількості хворих на COVID-19 прикарпатців просять неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів

Здоров'я, Новини, Суспільство
Перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка і заступники голови ОДА Василь Івасик та Євген Фербей взяли участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням міністра охорони здоров’я України Максима Степанова в онлайн-режимі.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу ОДА.

Під час засідання комісія визначила рівні епідемічної небезпеки поширення коронавірусу, згідно з яким місто Івано-Франківськ та Тисменицький район опинилися у «червоній» зоні. Окрім обласного центру Прикарпаття, «червоний» рівень встановлено ще у 10 обласних центрах. Опісля завершення засідання Державної комісії ТЕБ та НС відбулося засідання Регіональної комісії, члени якої обговорили ситуацію щодо поширення коронавірусу на Івано-Франківщині.

Зазначалося, що за останню добу в області виявлено 384 нових випадки захворювання. Заповненість ліжкомість у лікарнях, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, складає 82 відсотки.

«Через високе зростання показників захворюваності на коронавірус, Івано-Франківськ знову віднесено до «червоного» рівня поширення хвороби, – зазначила Марія Савка. – Щоденне збільшення кількості хворих призводить до значного навантаження лікарень, тому пріоритетним завданням для всіх жителів області є неухильне дотримання протиепідемічних заходів, зокрема, носіння масок, забезпечення соціальної дистанції. Зупинити поширення хвороби можна лише спільними зусиллями».

Слід додати, що для «червоного» рівня застосовуватимуться наступні обмеження: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів»; приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності; відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.