У пологовий Франківська госпіталізовуватимуть з коронавірусом лише жінок, – Бойко

Здоров'я, Новини

В Івано-Франківському  міському перинатальному центрі готують місця для госпіталізації хворих з підозрою на COVID-19. Для цього виділяють гінекологічний корпус. Він матиме окремі входи та виходи, окремий медичний персонал, а також закриті будь-які переходи між відділами. Поки там облаштовують 40 ліжок. Новостворений відділ буде працювати на базі ЦМКЛ.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посилання на МІСТО.

Начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко пояснює, що жодних загроз для породіль, вагітних, чи новонароджених дітей таке перепрофілювання не несе.

Перинатальний центр побудований таким чином, що є змога абсолютно ізолювати один корпус. Гінекологічний корпус розміщений на вулиці Чорновола. Там є окремий вхід. Зовсім у іншому місці, з іншим входом та іншим персоналом є акушерський корпус, що розміщений на вулиці Сахарова. Саме там і розміщуються жінки вагітні, ті, хто народжують чи народили. Тому корпуси абсолютно відокремлюються, зариваються всі входи та виходи, переходи.

У цьому спеціалізованому корпусі не буде вагітних жінок, породіль, чи дітей. Медичний персонал, що лікує вагітних та тих, хто народив ніяким чином не буде контактувати з пацієнтами, які будуть госпіталізовані у спеціальний корпус з підозрою на COVID-19, – розповіла Марія Бойко.

За її словами, для того, щоб мінімізувати будь-які незручності, госпіталізовуватимуть лише жінок. А лікуватимуть хворих медичні працівники ЦМКЛ, а також медичні працівники інших закладів, що виявили бажання та уклали угоди чи контракт з ЦМКЛ. Тож, фактично, новооблаштований відділ буде у підпорядкуванні ЦМКЛ.

Шлях пацієнта проходитиме наступним чином: за зверненням сімейного лікаря хворий скеровується до приймального відділення ЦМКЛ. Там хворого оглянуть, проведуть необхідні обстеження. Лише після цього лікарем приймального відділення приймається рішення про доцільність госпіталізації і в який заклад направити пацієнта для лікування, – пояснила Бойко.

Отримувати заробітну плату лікарі будуть наступним чином: якщо медик працевлаштований у дитячій клінічній лікарні, або ж у перинатальному центрі, то він отримує заробітну плату за основним місцем роботи. А вже з ковідного пакету отримує, який має ЦМКЛ та МКЛ №1 матимуть доплати у розмірі до 300%.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.