Японські вчені підтвердили ефективність масок у боротьбі з вірусами

Здоров'я, Новини, Суспільство

Група науковців з Інституту медичних наук Університету Токіо підтвердила, що лицьові маски – ефективний засіб, який перешкоджає як поширенню людиною вірусів, так і їх проникненню в організм.

Як передає Укрінформ, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Під час експериментів учені розмістили в лабораторії лицем до лиця два манекени.

В одному з експериментів дослідники надягли маску на манекен, забезпечений функцією вдихання. За словами вчених, кількість вірусів, що поглинаються манекеном, було знижено на 17% при використанні тканинної і на 47% при використанні звичайної хірургічної маски.

Коли маску надягали на манекен-розповсюджувач вірусів, і полотняна, і хірургічна маски призвели до зниження отримання вірусів іншим манекеном без маски більш ніж на 70%.

Дослідники також повідомили, що надягання маски на обидва манекени не змогло повністю запобігти передачі вірусів.

Професор Каваока Йосіхіро зазначив, що дослідження, які показують ефективність масок із використанням реальних вірусів раніше не проводилися. Каваока також розповів, що їм вдалося підтвердити важливість належного носіння масок. За його словами, важливо розуміти й те, що маски не можуть повністю блокувати віруси.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.