У Франківську науковці розповіли, як перетворити сміття в енергію (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

21 жовтня в Івано-Франківську презентували результати дослідження енергетичного потенціалу твердих побутових відходів.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сюжет каналу 402.

Зокрема, йдеться по метод спалювання ТПВ.

Проводили дослідження впродовж року у рамках міжнародного транскордонного проєкту. Його учасники кажуть – нині енергетичний потенціал ТПВ в Україні практично не використовується, але дарма.

За словами керівника української команди проєкту, проректора ІФНТУНГ Максима Карпаша, у такий спосіб можна дійти до відчутної частки в енергетичному балансі області.

“Десь до 10%. Для порівняння, усі відновлювальна енергетика зараз генерує десь 4%. Тому це дуже великий потенціал. Ба більше, ми вирієшуємо одразу два питання: маємо додаткове джерело енергії й вирішуємо екологічну проблему, яка завжди виникає внаслідок усіх ситуацій, пов’язаних зі сміттям”, – зазначив Карпаш.

Головне фото з сайту Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Більше – у сюжеті каналу 402: 

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.