У Франківську відкрили павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале

Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

Павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале відкрили у приміщенні колишнього заводу Промприлад, що в Івано-Франківську. На виставці представлено шість робіт. Проте в онлайн їх є ще понад 60, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

За словами співкураторки урбаністичної лабораторії MetaLab Анни Добрової, такою виставкою Франківськ залучають до міжнарожних подій та розповідають франківцям про актуальні теми.

“Тут представлено те, що зараз обговорюється у світі різними архітекторами та митцями. Був великий міжнародний конкурс на відбір проєктів. Тут є і Німеччина, і Нідерланди, і Албанія, і Україна”, – сказала Анна Доброва.

У Франківську відкрили павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале

У Франківську відкрили павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале

Серед шести представлених робіт в Івано-Франківську є дві, які належать українським архітекторам. Цьогорічна тема Бієнале – “Що спільного?” між архітектурою різних міст. Перші відвідувачі виставки могли побачити не лише проєкт перебудови приватного простору, але й самостійно добудувати балкон. У павільйоні також представили аудіовізуальну інсталяцію, яка відображає різні звуки на площі Албанії.

“Наші учасники Бієнале досліджують тему житла, наприклад, ремонту в житлі як соціоекономічне явище. З чого складається кожен ремонт, звідки береться це вікно, звідки беруться матеріали на вікно, скільки людина витратить годин роботи на те, щоб зробити той чи інший продукт, на кого ми впливаємо, який екологічний слід залишає в місті, в світі один такий ремонт”, – сказала кураторка урбаністичної лабораторії MetaLab Анна Пашинська.

У Франківську відкрили павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале

У Франківську відкрили павільйон Тбіліського Архітектурного Бієнале

Володимир Яковчук відвідав павільйон одним із перших. Чоловік розповідає, що спробував переміститися у ті місця та об’єкти, які запропонували автори.

“Була можливість відчути класні відчуття, це цікавий досвід, де різні митці з усього світу показали, на що вони здатні, і показали, що мистецтво може говорити і розкривати якісь соціальні і загальні проблеми. Також воно показує рішення, які є в реальному житті і як можна поєднати, наприклад, віртуальний світ з реальним”, – зазначив Володимир Яковчук.

Експонати можна побачити з 12-ї до 20-ї години щодня до 25-го жовтня. Пізніше виставку експонуватимуть в Києві та Дніпрі до восьмого листопада.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.