20 тисяч гривень за дозвіл на вирубку дерев вимагав посадовець Держекоінспекції

Кримінал, Новини

СБУ викрила посадовця Державної екологічної інспекції Івано-Франківщини на хабарі за незаконну вирубку дерев.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу управління СБУ в Івано-Франківській області.

Служба безпеки України викрила на хабарі одного з керівників відділу державного екологічного нагляду — старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

За попередніми даними слідства, чиновник вимагав гроші з представника комерційної структури регіону. За неправомірну вигоду посадовець «гарантував» підприємцю одержання дозволу на вирубку дерев на території однієї з місцевих територіальних громад в обхід встановленої процедури.

Правоохоронці затримали фігуранта на одній з вулиць обласного центру під час отримання другої частини хабара. Раніше співробітники СБУ задокументували факт передачі чиновнику першої суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно, причетних до протиправних схем.

У зазначеній публікації відсутні дані з обмеженим доступом, обсяг висвітлених у матеріалі відомостей погоджений зі слідчим та процесуальним керівником. Оприлюднення цієї інформації не зашкодить досудовому розслідуванню та іміджу Служби безпеки України.

Сума хабара склала 20 тисяч гривень, йдеться в повідомленні обласної прокуратури. Службовця викрито під час одержання частини хабара — 10 тис гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.