Відтепер Хресну дорогу у Погоні можна прослухати трьома мовами

Новини, Суспільство

У суботу, 10 жовтня урочисто відкрили електронні аудіогіди для Хресної дороги на території Погінського монастиря Успіння Матері Божої в селі Погоня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Івано-Франківської  ОДА.

Проект-переможець Тисменицької районної ради для розвитку релігійного туризму на Тисмениччині, втілили в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей.

Настоятель монастиря Роман Мельник та отець Никодим Гуралюк освятили встановлені аудіогіди та подякували за підтримку і сприяння в розвитку духовно-паломницького центру, вагому дольову участь у створенні комфортних умов перебування прочан і паломників у монастирі.

Загальний бюджет проєкту склав понад 150 тисяч гривень. Це, зокрема, кошти для закупівлі та встановлення системи «Аудіогід». З районного бюджету виділили 33 тисячі гривень.

Відтепер усі прочани духовно-паломницького центру, проходячи Хресну дорогу самостійно, матимуть можливість прослухати її однією із трьох мов – українською, німецькою або польською.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.