Поліція Франківщини склала 34 протоколи на нетверезих водіїв за вихідні

Кримінал, Новини

Впродовж суботи та неділі працівники груп реагування патрульної поліції Івано-Франківщини склали 25 протоколів за нетверезе водіння. Дев’ять нетверезих водіїв виявили працівники управління патрульної поліції.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

За нетверезу їзду на водіїв-порушників поліцейські склали протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакціії.
Особиста відповідальність, тяжкі наслідки в дорожньо-транспортних пригодах, підвищення штрафів – не стримують усіх водіїв від керування транспортними засобами у нетверезому стані.
Поліція нагадує про адміністративну відповідальність, що передбачена за п’яну їзду (стаття 130 КУпАП):
На перший раз – штраф 10200 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 1 рік.
Вдруге протягом року – штраф 20400 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 3 роки.
Особи, які протягом року двічі піддавалися адміністративному стягненню загрожує штраф 40800 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 10 років.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.