Скульптори показали, як виглядатиме пам’ятник загиблим героям АТО/ООС (фото)

Новини, Політика

14 жовтня в Івано-Франківську встановлять пам’ятний знак загиблим героям АТО/ООС у Меморіальному сквері. Проєкт скульптурної монументальної композиції присвячений Героям, які ціною свого життя відстоювали культурні цінності, територіальну цілісність, Соборність та незалежність України.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на МІСТО.

Урочистості розпочнуться о 14:00 годині. На відкриття запросили особовий склад військових частин, які дислокуються на території міста, військовий духовий оркестр, салютну та знаменну групи.

О 14:50 год  розпочнеться хода за маршрутом Меморіальний сквер – Вічевий майдан та молебні до Пресвятої Богородиці о 15:00 год на Вічевому майдані.

“Композиція об’єднала в собі 2 основних символи: образ Матері з дитиною на передньому плані, що символізує Батьківщину та продовження роду; образ захисника, якого вже немає в нашому світі”, – написала у соцмережі скульптор Марта Данилюк.
Фігуру створює її чоловік скульптор Борис Данилюк.
В центрі композиції силует солдата, що оберігає жінку-Україну, жінку-матір, виконану з бронзи. Солдат розгорнутими руками розсуває площини, що тиснуть збоку. Висота композиції 7 м, висота скульптури жінки 3 м. Матеріал виконання – нешліфований граніт.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.