Поліція затримала банду шахраїв, які привозили до України контрабанду з ЄС (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Нацполіція спільно з іноземними колегами викрили діяльність злочинної організації, які привласнювали транспортні вантажі на території країн ЄС і контрабандою везли їх до України, де продавали.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, підозрювані створювали фіктивні компанії з перевезення вантажів в Австрії, Німеччині, Чехії, Польщі, Італії, Литві, Латвії, Словенії, Франції, Бельгії, Нідерландах і Північній Ірландії. Сума завданих збитків сягає 9,5 мільйона гривень.

Задля розслідування цих злочинів у січні Офіс генерального прокурора та Верховна прокуратура Чехії створили спільної слідчу групу (Joint Investigation Team). Українські та чеські правоохоронці встановили, що до злочинної групи входили п’ять мешканців Закарпатської області: 43-річний організатор, ще один співорганізатор і три виконавці.

Їх затримали та оголосили про підозру у за статтями “шахрайство” та “Створення злочинної організації”. Чоловікам загрожує від 5 до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Також правоохоронці провели понад 50 обшуків у членів банди в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Закарпатській областях.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.