Молебні та урочиста хода. У Франківську відзначать День захисника України

Новини, Політика

Молебнями та урочистою ходою в Івано-Франківську відзначатимуть День захисника України 14-го жовтня. Про заходи, які проведуть у місті, на засіданні виконавчого комітету розповів начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Го лос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За його словами, традиційно покладуть живі квіти на могили захисників України. 12-го жовтня у місті відкриють пам’ятний знак загиблим у російсько-українській війні у Меморіальному сквері.

Після цього до Вічевого майдану пройде урочиста хода. У центрі Франківська проведуть загальноміський молебень. Також нагородять захисників з нагоди свята. 15-го жовтня в Івано-Франківську вшанують пам’ять Степана Бандери та проведуть заходи біля пам’ятника герою.

“Проведемо уроки історичної пам’яті, також буде презентація фільму “Ціна”, який організували молоді люди на тематику депортацій українців з теренів теперішньої Польщі. Впрожовж двох днів 17-18 жовтня на Вічевому майдані діятиме історична реконструкція депортації українців”, – зазначив Кінаш.

Міський голова Руслан Марцінків доручив також прибрати могили загиблих захисників України та облаштувати їх символікою.

14-го жовтня о 19-й годині у селі Черніїв поблизу автозаправки проведуть автоконцерт. Організатори розраховують на приблизно тисячу автівок, для кожної облаштують окреме місце. Загалом місту концерт обійдеться в 293 520 гривень.

До Дня захисника України та річниці створення Івано-Франківської громади відкриють кілька нових анотацій них дощок.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.