Щоб проголосувати 25 жовтня, необхідно не тільки поставити галочку навпроти партії, а й трафаретом вписати номер кандидата

Новини, Політика, Суспільство
Прийшовши 25 жовтня на виборчі дільниці, більшість громадян отримають 4 бюлетені різних кольорів. Українці, які живуть у громадах із кількістю виборців 10 тисяч і більше, отримають один звичний за виглядом бюлетень для обрання міського (сільського або селищного) голови, нагадує Громадянська мережа ОПОРА.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.
Решта бюлетенів будуть нової форми. За допомогою них виборець голосуватиме за партію та в сусідній клітинці буде вписувати номер кандидата від неї. Таким чином обиратиметься склад міської (сільської або селищної), районної та обласної рад.
Українці ж, які живуть у громадах із кількістю виборців менше 10 тисяч, отримають два бюлетені старого зразка, із прізвищами кандидатів в алфавітному порядку, та два – нового, де треба буде проголосувати за партію та вписати цифру індексовим способом.
Тож, щоб проголосувати 25 жовтня, кожному з нас треба буде не тільки поставити галочку навпроти партії, а й трафаретом вписати номер кандидата. ОПОРА закликає виборців вписувати цифру у трафарет максимально ідентично до тієї, що буде зазначена поряд із вподобаним кандидатом.
Правильний варіант 

Неправильний варіант

Неправильний варіант

Неправильний варіант

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.