Азербайджан перейменував взятий під свій контроль Мадагіз в Суговушан (фото+карта)

Новини, Суспільство

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що перейменовує село Агдерінского району Мадагіз в Суговушан.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Ільхама Алієва у Twitter.

3 жовтня Алієв оголосив про звільнення азербайджанської армією села Мадагіз. Він також привітав командира 1-го армійського корпусу Хікмета Гасанова зі взяттям Мадагіза.

Після цього президент Азербайджану прийняв рішення дати населеному пункту іншу назву.

 “З третього жовтня 2020 року я відновлюю історичну назву села Мадагіз. Відтепер воно знову буде називатися Суговушан” – заявив Ільхам Алієв.

Довідка: Мадагіз (Суговушан) – село на Закавказзі, яке раніше знаходилося під контролем невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. У квітні 2016 року під час вірмено-азербайджанських зіткнень село перебувало у районі безпосередніх бойових дій.

 

Суговушан

27 вересня 2020 року в Нагірному Карабасі відновились інтенсивні бойові зіткнення. Міністерство оборони Азербайджану заявило, що до ранку 2 жовтня азербайджанські війська змогли встановити контроль над пануючими висотами навколо Мадагіза.

 

Після заяви Вірменії про готовність до мирних переговорів за посередництва ОБСЄ президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію (входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні) посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.