Зеленський розповів про чітку позицію по Карабаху і військовій допомозі

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський порадив не зважати на слова окремих депутатів щодо можливості надання Україною військової допомоги в Карабаському конфлікті.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на виступ Зеленського в Чернівцях

“Давайте не плутати особисте висловлювання того чи іншого депутата… Це особисте висловлення. Ми живемо у вільній державі.

Що стосується мого ставлення до цього (Надання військової допомоги – ред.). Це повноваження верховного головнокомандувача. Тому таке питання навіть не може підійматись. Тут у нас зрозуміла і виважена позиція: ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією і закликаємо до деескалації цього конфлікту.

Що стосується відносин з Азербайджаном, вони в останній рік-два особливі, це правда. Вони серйозні, потужні. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану і вони так само завжди, коли ми говоримо про Крим, говорять, що була  незаконна анексія Криму і завжди підтримують нашу цілісність” -повідомив Зеленський.

Передісторія:

  • Нардепка від “Слуги народу” Людмилу Марченко напередодні в ефірі одного з телеканалів заявила, що Україна може надати військову і гуманітарну підтримку Азербайджану. На уточнююче запитання, чи дійсно мова саме про військову підтримку нардепка сказала: “Я впевнена, що якщо стане питання так гостро, то Україна точно не пройде повз”.
  • Вже після розголосу вона на своїй сторінці у Facebook заявила, що ЗМІ “неправильно трактували її вислів, бо мовляв, “не було жодної мови про надання зброї.”
  • Очільник МЗС Дмитро Кулеба закликав нардепів в умовах збройного протистояння інших держав зважувати кожне своє слово, а сторони конфлікту запевнив, що Україна буде чітко дотримуватися законодавства.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.