Саджавка змагається у конкурсі “Неймовірні села України 2020”

Новини, Суспільство, Туризм

1 жовтня стартувало онлайн-голосування V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020». У список найкращих увійшло і село, яке належить до Коломийської ОТГ. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на ГК.

Редакція AgroPortal.ua отримала 212 бізнес-проєктів із усіх областей України.

Найбільш активними при подачі заявок були жителі Запорізької, Вінницької, Хмельницької та Чернігівської областей.

Наразі друге у цьому списку село Саджавка. Воно приєдналося до Коломийської ОТГ, не будучи в Коломийському районі, а в сусідньому Надвірнянському. Це єдиний випадок у Західній Україні.

Село розташоване на березі річки Прут та з’єднує туристично-привабливі міста Коломию та Яремче.

  • Їхній бізнес-проєкт: освітлення вулиць автономними ліхтарями.
  • Реалізація: встановлення 10 автономних вуличних ліхтарів на сонячних панелях.
  • Ціль: впровадження енергозберігаючих заходів шляхом використання альтернативних джерел енергії (енергія сонця).
  • Сталий розвиток: популяризація ідеї використання альтернативних джерел енергії серед жителів громади; покращення екологічної ситуації. Виконавець: комунальне господарство Коломийської міської ради.
  • Кількість залучених до проєкту: 10 осіб.
  • Етапи реалізації: березень-квітень 2021 року.

Онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті AgroPortal.ua до 1 листопада. Таким чином визначаться п’ять сіл-фіналістів конкурсу, які в грудні будуть захищати свої бізнес-плани перед членами Експертної ради.

Довідка: конкурс «Неймовірні села України 2020» аграрним онлайн-виданням AgroPortal.ua цьогоріч проводиться вп’яте. Головний приз — 100 тисяч гривень на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Крім головного подарунка переможцю, компанія «Бейкер Тіллі Україна» допоможе одному з 10-ти сіл, які пройшли до етапу онлайн-голосування, в реалізації їхнього бізнес-проєкту.

П’ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert та набір спеціалізованої аграрної літератури.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.