Набігати на фонтанчики. У Франківську влаштовують благодійний забіг

Новини, Суспільство

Благодійний забіг на два кілометри у межах Frankivsk Half Marathon проведуть у Франківську.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати розповіла представниця платформи “Тепле місто” Наталія Масечко, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зібрані гроші витратять на встановлення питних фонтанчиків у кількох локаціях міста. За словами Наталії Масечко, розглядають кілька місць – вулицю Шевченка біля парку та Грушевсього біля адмінбудинку. На марафоні хочуть зібрати 100 тисяч гривень.

“Плануємо три фонтанчики. Станом на ранок другого жовтня у нас вже зібрано 16 480 гривень. Суму ставимо 100 тисяч. Це будуть бюджетні фонтанчики, але вони виконуватимуть усі свої функції. Плануємо їх зробити безконтактними для дорослих дітей, собак”, – говорить Наталія Масечко.

Команда “Теплого міста” також встановить фонтани. Потім вони перейдуть на баланс міста.

Проведуть також KIND Challenge – це національна ініціатива, до якої долучаться більш професійні бігуни. Наталія Масечко каже, що спортсмени реєструються із певною ціллю.

“Ціль – фінансова. В основному, участь братимуть професійні бігуни, але можуть бути і новачки. Є, наприклад, люди з “Прикарпаттяобленерго”, які зібрали дві команди. Одна з команд – благодійники, які до півмарафону поставили собі ціль – збирають 60 тисяч гривень”, – зазначила Масечко.

Щоб долучитися до збору грошей на встановлення фонтанів, потрібно пробігти два кілометри на марафоні. Для цього треба зареєструватися у півмарафоні. Наталія Масечко каже, що реєстрація триватиме до 10-го жовтня. Також можна долучитися до KIND Challenge, зареєструватися у ньому та мати своє унікальне посилання. Крім того, дозволено долучатися до інших благодійних бігунів та підтримувати їх. Пожертвувати гроші також можна у фонді “Теплого міста”.

Пробіг відбудеться 11-го жовтня о 13-й годині.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.