Прикарпатське село змагається у конкурсі “Неймовірні села України 2020”

Новини, Суспільство

Прикарпатське село Саджавка бере участь у V Всеукраїнському конкурсі “Неймовірні села України 2020”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Редакція AgroPortal.ua отримала 212 бізнес-проєктів з усіх областей України.

Конкурс “Неймовірні села України” проводять вп’яте. Громадам, які беруть у ньому участь, допомагають у соціально-економічному розвитку, веденні сільського господарства, популяризації туризму та підвищити рівень життя у селі.

Саджавка — село, яке приєдналося до Коломийської ОТГ, перейшовши туди з Надвірнянського району. Це – єдиний випадок у Західній Україні. Село розташоване на березі річки Прут.

На конкурс село пропонує бізнес-проєкт щодо освітлення вулиць. У Саджавці планують встановити десять автономних вуличних ліхтарів на сонячних панелях. Таким чином освітлюватимуть вулиці за допомогою енергії сонця.

Впроваджувати цю ідею буде комунальне господарство Коломийської міської ради. До цього залучили десять людей. Разом вони популяризуватимуть ідею використання альтернативних джерел енергії серед громади, щоб покращити екологічну ситуацію у селі.

Саджавка змагатиметься за перемогу в онлайн-голосуванні. Воно триватеме до першого листопада. Тоді оберуть п’ять сіл, які потраплять у фінал конкурсу. У грудні вони захищатимуть свої бізнес-плани перед членами експертної ради.

Головний приз, за який змагатимуться села, – 100 тисяч гривень. Ці кошти надасть Посольство Королівства Нідерландів в Україні. Також селу-переможцю допоможуть в реалізації проєкту. Одному із сіл нададуть супровід громади після місцевих виборів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.