Екскурсія містом: у Франківську презентували 4-кілометровий квест (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

У франківському Палаці Потоцьких представили мобільний додаток “Межа”, за допомогою якого всі охочі зможуть відправитися на квест-екскурсію містом.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “Галицький кореспондент”.

Сьогодні, 1 жовтня, у Палаці Потоцьких презентували мобільний додаток «Межа». Він розроблений у рамках однойменного Фестивалю-переберії міських культур. Це квест-екскурсія Івано-Франківськом, яку можна пройти у будь-який зручний час, щоб краще пізнати історію та сучасне життя міста. Щоб скористатися додатком, його потрібно завантажити на смартфон.

Квест буде доступний на платформах Android та iOS. А далі починається гра – з ребусами, аудіо та відеопідказками. У середмісті користувач відшукає маркери, які проведуть його найвидатнішими точками Івано-Франківська.

Основні локації – у межах старого міста, втім, є окремі пункти, дещо віддалені, як от Підземний перехід «Ваґабундо».

Щоб пройти екскурсію, необхідні знання з історії Івано-Франківська, втім, інформацію для проходження гри користувач зможе почерпнути також і з інтернету, безпосередньо в процесі.

“Теоретично достатньо вміння ґуґлити. Фактично потрібна логіка, знання історії й культури, а також – вміння вирішувати загадки“, – каже один з авторів додатку Остап Українець.

Додаток залишиться активним і після Фестивалю-переберії міських культур «Межа». Зокрема, він буде корисним для туристів, які відвідують Івано-Франківськ, адже фактично стане гідом в історичному та культурному просторі міста.

Розробниками додатку стали програміст Роман Цюпа та дизайнер мультимедіа Денис Овчар.

    

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.