«Вагнерівська спецоперація». Соколову викликали в ДБР

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У повістці про виклик на допит зазначається, що він відбудеться 5 жовтня.

Держбюро розслідувань викликало ведучу Яніну Соколову як свідка на допит у справі «вагнерівської спецоперації».  Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Соколову, яка написала у Facebook у понеділок, 28 вересня.

«Мене викликають на допит у ДБР. Якщо ви думаєте, що це з приводу пошуку імені високопосадовця, який зірвав спецоперацію по «вагнерівцях», то ви помиляєтеся. Шукають тих, хто розголосив «секретні відомості», –  написала вона.

У повістці про виклик на допит зазначається, що він відбудеться 5 жовтня о 11:00 у межах провадження «за ознаками кримінального порушення, передбаченого частиною другою, статті 328 ККУ, за фактом можливого розголошення відомостей, що становлять державну таємницю та спричинило тяжкі наслідки».

 

Нагадаємо, у ніч на 29 липня під Мінськом  працівники правоохоронних органів Білорусі затримали понад 30 бойовиків іноземної приватної військової компанії. Вони виявилися найманцями російської ПВК Вагнера. Стверджується, що правоохоронці отримали інформацію про прибуття на територію Білорусі понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації у період виборчої кампанії.

29 липня заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Сергій Кривонос заявив, що Київ може вимагати видачі уродженців України, яких затримали в Білорусі разом з іншими бойовиками. 30 липня Білорусь звернулася до української сторони з проханням перевірити причетність затриманих бойовиків до злочинів в Україні.

Офіс генпрокурора офіційно попросив Білорусь видати «вагнерівців». Однак, пізніше стало відомо, що «вагнерівців» повернули до РФ.

Соколова та редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомили, що ймовірно, це все була спецоперація СБУ з затримання «вагнерівців», а зірвав її хтось із Офісу президента. СБУ заперечила свою причетність. Служба зовнішньої розвідки повідомила, що спеціальна інформаційна операція т.зв. «група Вагнера в Білорусі» має російське походження.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.