У Раді вигадали, як віддати борги виробникам «зеленої» енергії

Новини, Суспільство

Народні депутати із «Слуги народу» внесли законопроект, яким пропонується погасити борги перед виробниками «зеленої» енергії за допомогою ОВДП.Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на UA.NEWS

Очікується, що таким чином вийде віддати заборгованість у ІV кварталі 2020 року, тому слід збільшити дефіцит бюджету-2020 з 298,4 млрд грн. до 318 млрд грн. Ініціатори закону нагадали, що «Гарантований покупець» заборгував «зеленим» виробникам 22,4 млрд гривень станом на початок серпня.

Нагадаємо, ДП «Гарантований покупець» купує електроенергію за «зеленим тарифом» у виробників енергії з відновлювальних джерел і почало свою діяльність із запуском ринку електроенергії у 2019 році.

Навесні 2020 року холдинг «ДТЕК» Ріната Ахметова задумався про звернення до міжнародного арбітражного суду проти України через плани уряду змінити «зелений» тариф для електростанцій, що працюють на альтернативних джерелах енергії.

Президент Володимир Зеленський зазначав, що «зелений» тариф в Україні є одним з найвищих у Європі і його слід знизити. До цього ВР  прийняла в цілому законопроект №3658 щодо удосконалення умов підтримки виробництва електроенергії з альтернативних джерел. Документ передбачає скорочення «зелених» тарифів для вітроелектростанцій, введених в експлуатацію до 2020 року, на 7,5%, для сонячних – на 15%.

У липні в Раді розблокували закон про урізання «зелених» тарифів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.